Uppgången i digitala transaktioner i Pakistan

Uppgången i digitala transaktioner i Pakistan 2021

Uppgången i digitala transaktioner i Pakistan

"<yoastmark

Uppgången i digitala transaktioner i Pakistan. När Covid-19 en gång gjorde det nödvändigt blir online-transaktioner nu en norm för pakistanerna, eftersom landet bevittnade en stark tillväxt i sådana transaktioner under andra kvartalet av innevarande räkenskapsår 2020-21.

State Bank of Pakistan (SBP) släppte sin rapport med titeln “Quarterly Payment System Review” för andra kvartalet (okt-dec) räkenskapsåret 2020-21, som visade en stark tillväxt i digitala finansiella transaktioner i landet.

“Det är ett ögonblick av stolthet för oss som nation att se en så anmärkningsvärd tillväxt i denna sektor”, säger SI Global CEO Noman Ahmed medan han pratar med.

Enligt rapporten genomfördes 296,7 miljoner e-banktransaktioner under oktober-december 2020, värderade till 21,4 biljoner Rs, vilket registrerade en tillväxt på 24% i volymer och 22% i värde jämfört med samma kvartal förra året.

De flesta av ökningen av e-banktransaktioner sågs inom internet- och mobilbanker.

”På grund av Covid-19 är det ingen överraskning att landet har sett en högkonjunktur i digitala finansiella transaktioner,” sade han och tillade att för de flesta människor före 2020 var e-banker en svår process att hantera, som bar med det också betydande säkerhetsrisker.

“Coronavirus-låsning var ett kraftfullt fenomen, men det förvandlas nu till en normal sak”, påpekade DH Corporation Research Lead Karim Punjani.

Read: Pakistan ger ytterligare en förlängning av helikopteravtalet med Turkiet

Volymen av mobilbanktransaktioner uppgick till 44 miljoner, en ökning med 147%, värderad till Rs1,12 biljoner, en ökning med 192% under kvartalet, jämfört med 17,8 miljoner transaktioner som värderades till Rs382,5 miljarder under samma kvartal förra året.

Antalet registrerade användare av mobiltelefonbanker uppgick till 9,4 miljoner, en ökning med 5%. På samma sätt registrerades 22 miljoner internetbanktransaktioner som värderades till Rs1.3 biljoner under kvartalet oktober-dec 2020 jämfört med transaktioner värda Rs1.1 biljoner under föregående kvartal.

”Det beslut som fattats av centralbanken att avstå från banköverföring (IBFT) är ett bra steg och vi hoppas att detta fortsätter,” säger Nouman Younas, som nyligen genomförde transaktioner online.

“Beslut som att avstå från IBFT-avgiften kommer att leda till en minskning av arbetskraften i affärsbanker”, säger en annan digital transaktionsanvändare Adeel Nazir.

Som svar på SBP: s åtgärder för att stimulera installationen av POS-maskiner (POS) för att underlätta digitala betalningar via debet- eller kreditkort, ökade antalet POS-maskiner med 18% under kvartalet och nådde 62 480 i hela landet, rapport sa.

Med hjälp av dessa POS-maskiner bearbetades 23 miljoner transaktioner till ett värde av 115 miljarder Rs under det andra kvartalet av FY21, vilket visar den positiva effekten av centralpolitiken som gynnar politiken, särskilt riktad mot att öka betalningsacceptationsinfrastrukturen i landet.

Myndigheterna bör uppmuntra banker att inrätta CDM (check / cash deposit machine) som bankomater eftersom de eliminerar mänsklig interaktion och ökar effektiviteten i nätbanken, säger en Karachi-baserad användare av digitala transaktioner Mubashir Mahmood.

Kortbaserade transaktioner på e-handelsportaler ökade också avsevärt, med e-handelshandlare som bearbetade 5,6 miljoner transaktioner via betalkort till 15 miljarder Rs under andra kvartalet av FY21 jämfört med 3,9 miljoner värderade till R1,9 miljarder Rs första kvartalet.

Detta markerar en förändring i Pakistans befolknings beteende och kompletterar också regeringens ansträngningar att utveckla ett mer marknadsvänligt landskap för att acceptera betalningar från e-handelshandlare.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *