Pakistan ger ytterligare en förlängning av helikopteravtalet med Turkiet

Pakistan ger ytterligare en förlängning av helikopteravtalet med Turkiet

Pakistan ger ytterligare en förlängning av helikopteravtalet med Turkiet

Pakistan ger ytterligare en förlängning av helikopteravtalet med Turkiet
Pakistan ger ytterligare en förlängning av helikopteravtalet med Turkiet

Pakistan har gett ytterligare en förlängning av ett helikopteravtal med Turkiet, vilket ger Ankara ytterligare sex månader att leverera flygplanet, rapporterade en amerikansk försvarspublikation denna vecka. I juli 2018 undertecknade Pakistan ett avtal på 1,5 miljarder dollar med Turkiet för att köpa 30 turkiskt tillverkade T129 Atak-helikoptrar. Leveransdatumet har dock skjutits tillbaka på grund av Pentagons vägran att utfärda exportlicenser för motorer och andra delar tillverkade i USA.

“Vi har fått en förlängning på sex månader från Pakistan”, sade Turkiets främsta upphandlingsombud, Ismail Demir, till en amerikansk försvarspublikation, Defense News.

I januari 2020 gav Pakistan den första förlängningen på ett år till tillverkarna, Turkish Aerospace Industries (TAI), för att leverera helikoptrarna, men med försäljningen i fara gav den turkiska regeringen i uppdrag till Tusas Engine Industries, TAIs systerföretag, med att utveckla en inhemsk motor för T129.

Check: Turkey Ready to support Iraq

Publiceringen av Defense News, som inkluderar tv, tidning och en webbplats, rapporterade att USA: s invändning var rotad i Washingtons motstånd mot att Ankara köpte det rysktillverkade S-400 Triumf-luftförsvarssystemet. En högt uppsatt tjänsteman i Turkiet sa till Defense News att förlängningen inte innebar att affären skulle fungera.

“Detta är inte en teknisk eller kommersiell fråga”, sa han. “Det är rent politiskt, och så länge orsakerna till den amerikanska blockaden är i kraft … det som ser ut som en turk-pakistansk affär kommer att bli offer för en turk-amerikansk tvist.”

Pakistan valde Turkiets T192-attackhelikoptrar för att ersätta sin flotta av AH?

1F Cobra gunships som förvärvades på 1980-talet. Men den turkiska flygindustrin, som tillverkar helikoptrarna, måste först säkra amerikanska exportlicenser innan leverans kan ske.

Den 5-toniga T129 är en tvåmotorig multirole attackhelikopter tillverkad under licens från det italiensk-brittiska företaget Agusta Westland och baserad på A129 Mangusta. Den drivs av två LHTEC T800-4A turbosaxelmotorer. LHTEC, tillverkaren av motorn, är ett joint venture mellan det amerikanska företaget Honeywell och det brittiska företaget Rolls-Royce. En turkisk rymdtjänsteman berättade för Defense News att detta inte var det enda hicka.

“Det finns andra komponenter som amerikanerna kan vägra att utfärda exportlicenser för”, sa han. “Vi har intrycket att T129-affären inte skulle gå igenom utan ett politiskt tillstånd från Washington.”

Amerikanska lagstiftare har nyligen fryst all större amerikansk vapenförsäljning till Nato-allierade för att pressa Ankara att överge sin ryskbyggda S-400.

Biden-administrationen har också dragit tillbaka begäran till kongressen om att godkänna försäljning till Turkiets försvarsbyrå, försvarsindustrins ordförandeskap, som USA införde sanktioner i december 2020 som svar på S-400-köpet.

Defense News rapporterade att amerikanska lagstiftare också var oroliga över att motorerna för attackhelikoptrarna skulle kunna bidra till Pakistans markattackförmåga mot Indien, som USA har fördjupat försvar och säkerhetsrelationer med.

Rapporten noterade att innan T129 valdes, skickade Kina tre av sina CAIC Z-10 helikoptervapen för rättegångar i Pakistan, men de misslyckades med att imponera tillräckligt på tjänstemän och återlämnades.

En före detta australiensisk försvarsattaché till Islamabad Brian Cloughley berättade för Defense News Pakistans militär var också försiktig med att använda amerikansk utrustning.

”Det finns försiktighet i den pakistanska militären när det gäller utrustning av amerikanskt ursprung eller med komponenter som levereras av USA”, sade han, ”bara för att om operatören bedriver fientligheter med en mer bestämd allierad i USA, kan leveransen av dessa föremål påverkas . ”

“När det gäller Pakistan är det osannolikt att Washington skulle vara beredd att tillhandahålla sådan utrustning om det skulle uppstå konflikt med Indien,” tillade han. ”Lösningen för Pakistan verkar återigen ligga i Kina. Det är troligt att den pakistanska armén kommer att utvärdera den kinesiska Z-10ME-attackhelikoptern. ”

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *